Tak będzie wyglądała nowoczesna hala sportowa!

Pawłów

Hala sportowa w Pawłowie z dnia na dzień coraz bardziej przypomina bryłę, którą widzimy na wstępnie przygotowanej wizualizacji!

Budowa nowoczesnej hali sportowej w Pawłowie rozpoczęła się jeszcze w listopadzie ub. roku. Będzie to największy i najnowocześniejszy obiekt tego typu w gminie. Jest to rekordowa inwestycja. Nigdy wcześniej na jednorazowy projekt nie przeznaczono ponad 8 milionów złotych. 3,5 mln zł pochodzi spoza budżetu gminy Pawłów – z funduszy budżetu państwa.

W Pawłowie powstaje hala połączona łącznikiem z Zespołem Szkół. Obiekt nie będzie podpiwniczony, w części sali sportowej będzie parterowy, zaś w części zaplecza – dwukondygnacyjny. Wymiary obiektu to 36,30 na 44,70 m; wysokość hali – 11,85 m. Zasadniczą część budynku stanowi sala sportowa o powierzchni ponad 1 156 m2 połączona z widownią oraz z częścią zaplecza sanitarno – higienicznego oraz socjalnego i technicznego.

Zaplecze sali sportowej to natomiast: dwa zespoły szatni z przebieralnią i natryskami oraz WC, magazyn sprzętu, pokój trenerów z węzłem sanitarnym oraz pomieszczenie porządkowe, szatnia ogólna odzieży wierzchniej w holu wejściowym, WC ogólne przystosowane dla osób niepełnosprawnych oraz wentylatorownia i kotłownia.

Nad zapleczem, na antresoli, znajdować się będą trybuny dla widzów z miejscami dla ok. 264 osób. Na piętrze znajdować się będą dwa zespoły sanitarne (damska i męska) dostępne bezpośrednio z dróg komunikacyjnych, widownia, sala ćwiczeń z szatnią i węzłem sanitarnym oraz pomieszczenie do adaptacji. Przewidziano wejście główne do hali poprzez hol główny z poziomu terenu po schodkach oraz za pomocą pochylni. Zapewnione wyjścia ewakuacyjne z obiektu bezpośrednio z hali sportowej. Teren wokół budynku utwardzony zostanie kostką brukową.

Hala sportowa to dopiero początek budowy całego kompleksu sportowego. W tabelce podjemy co powstanie w przyszłości jeśli uda sie uzyskać kolejne dofinansowania.

m
Oprócz hali w nowej koncepcji kompleksu sportowo-rekreacyjnego przewidziano: pływalnię z gabinetem rehabilitacji o wymiarach 36×24 metrów, budynek wielofunkcyjny o wymiarach 18×12 metrów z przeznaczeniem na zaplecze sportowe oraz WC ogólnodostępne, altanę grillową o wymiarach 12×12 metrów, boisko do gry w piłkę o nawierzchni syntetycznej 60×35 metrów, boisko do gry w piłkę nożną o nawierzchni naturalnej 100×65 metrów, drogi wewnętrzne i parkingi dla samochodów osobowych i autobusów, plac z siłownią zewnętrzną.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.